Catalunya produirà entre quatre i cinc tones de tòfones aquesta temporada

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya proposa tancar els tofoners del bosc per protegir-los del porc senglar i els furtius.

Les pluges d’aquest estiu i les temperatures suaus de la tardor han propiciat que aquesta sigui una bona temporada tofonaire. Tot i que encara queda un mes i mig per finalitzar la campanya, el responsable de l’àrea de productes forestals del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Daniel Oliach, estima que la producció de tòfona arribarà enguany a les cinc tones, una xifra que supera amb escreix la producció de l’any passat, quan no es van superar les dues tones. Segons Oliach, la manca de pluges i el furtivisme posen en perill el futur de la tòfona silvestre. Per això, des del CTFC proposen tancar els tofoners del bosc per protegir-los d’un dels seus principals furtius: el porc senglar.

Els pronòstics que els tofonaires van fer a principis de temporada s’estan complint i tot apunta que aquesta serà una bona campanya. Oficialment, la recol·lecció d’aquest fong va començar el 15 de novembre i s’allargarà fins el 15 de març. Les pluges constants de l’estiu i les temperatures suaus de la tardor han ajudat a fer-ho possible. De fet, perquè la tòfona creixi amb bones condicions “necessita que cada estació faci el temps que li toca: pluja a la primavera, algunes tempestes d’estiu amb temperatura elevada i fred a l’hivern”, segons Pere Muxí, expert tofonaire i propietari de l’empresa La Tofonera.

Notícia originalNació Solsona

Notícia relacionada:

One thought on “Catalunya produirà entre quatre i cinc tones de tòfones aquesta temporada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.