Jornada: Mobilització sostenible dels recursos del bosc. Diversificació econòmica i certificació forestal

Data: 5 de juny

Hora: 8:30 – 14:00 h. Taller: 15:30 – 17:00 h

Lloc: Jardí Botànic de Barcelona (Institut Botànic – Sala Salvador). C/ del Doctor Font i Quer, 2. Barcelona

Reactivar l’economia vinculada als recursos forestals, avançar en l’adaptació a la nova normativa europea i impulsar la certificació -considerada en l’actualitat com una eina europea per al desenvolupament econòmic i social- són els objectius de la jornada.

Durant la trobada, organitzada per PEFC Espanya amb la col·laboració del Centre de la Propietat Forestal i PEFC Catalunya i en el marc de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, participaran Experts en gestió forestal i representants dels governs de Castella i Lleó, Galícia, Aragó, Catalunya, Navarra i la Comunitat Valenciana.

A la jornada s’analitzarà la certificació forestal adaptada a cada territori com a eina per a aconseguir una dinamització del bosc i un impuls del desenvolupament rural aportant a més, als productes d’origen forestal, les garanties que en aquest moment s’estan demandant des dels mercats i des de la societat en el seu conjunt.

També es presentaran les polítiques forestals dutes a terme per a la mobilització dels recursos forestals, posant en valor l’esforç realitzat en les diferents comunitats autònomes. Alhora, participaran Experts en diferents temes emergents com la medició de l’empremta de carboni, el pagament per serveis ambientals, la cobertura en les assegurances d’incendi i de responsabilitat civil, el posicionament en els mercats dels productes d’origen forestal i el nou Reglament de la Fusta de la Unió Europea.

Descarregar programa

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.