L’assemblea general de Boscat acaba amb una crida a la coordinació del sector forestal per millorar la gestió dels boscos

El sector forestal ha d’avançar cap a una major coordinació d’agents privats i institucions públiques per tal d’optimitzar recursos i guanyar eficiència en la gestió dels boscos. Aquesta ha estat una de les principals conclusions de l’assemblea general de la Federació Catalana d’Associacions de Propietaris Forestals (Boscat), celebrada avui, dissabte, al castell de Balsareny (Bages).

 

L’assemblea ha reunit una cinquantena de persones en representació de les setze associacions que formen part de Boscat. En total, aquestes entitats agrupen prop de 800 propietaris forestals, amb una superfície total de 58.500 hectàrees distribuïdes en 130 municipis.

 

En l’acte de cloenda, el director general de Medi Natural de la Generalitat, Josep Escorihuela, va explicar que és necessari “un replantejament” de l’actual estructura del sector per tal de guanyar eficàcia i rendibilitat. Per aquest motiu, l’administració catalana promourà accions per augmentar la coordinació del sector i afavorir el consum de la fusta catalana.

 

Per la seva banda, el coordinador de l’Àrea d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Martí Domènech, va comentar que els poders públics i les associacions forestals hauran de tenir una relació més estreta perquè les limitacions pressupostàries obligaran les administracions a “prioritzar” les seves actuacions.

 

Durant l’acte de cloenda, el president de Boscat, Jaume Rabeya, va expressar la determinació de la Federació a treballar per “potenciar la gestió forestal”, amb l’objectiu de millorar la rendibilitat dels boscos. Segons Jaume Rabeya, “volem treballar conjuntament” amb les institucions públiques i la resta d’entitats del sector.

 

Abans de la cloenda, una taula rodona va reunir representants de destacades institucions i entitats del sector. Segons les dades exposades en aquest acte, el sector forestal català es caracteritza per la seva atomització, ja que els més de 200.000 propietaris forestals catalans tenen una superfície mitjana inferior a 10 hectàrees.

 

Balsareny, 26 de març de 2011

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.