Nova taula de preus de la fusta marcada per l’immobilisme dels preus i una puntual saturació de fusta a les serradores

En la darrera sessió de la Taula de preus de la fusta, celebrada a Vic el dissabte 24 d’octubre, va quedar clara una saturació de subministrament a les serradores que, tot i ser puntual, permet mantenir els preus de la fusta de coníferes durant els propers sis mesos.

Segons les tres principals serradores, el principal destí d’aquesta fusta, el palet, manté el preu. Pel que fa a fusta estructural (diàmetres superiors a 30 cm), es produeix un lleuger increment de la demanda, malgrat no es pot repercutir al preu de la fusta. Quant a la fusta de frondosa no hi ha canvis significatius, a excepció d’una millor valorització de la fusta de freixe i d’acàcia. En relació a la fusta de trituració, tot sembla estar a l’espera de la competència que pugui exercir la imminent posada en funcionament de la planta de generació elèctrica de Marsella i de la firma dels nous contractes de subministrament amb les indústries tradicionals a finals d’any.

Finalment i tot i aquesta estabilitat, apareixen ofertes fruit de petits forats del mercat que ofereixen sortides més o menys interessants per determinades qualitats de fusta: un exemple és l’oferta de compra de culasses de pi roig a 60 euros/t a carregador i l’oferta per fusta de pi per trituració a 33 euros/t posada a Celrà (Girona).

Cotitzacions semestrals del Mercat nº 49 – 24/10/2015

Notícia originalConsorci Forestal de Catalunya