Oberta la convocatòria de subvencions per activitats agrícoles i forestals i d’aprofitament de biomassa a la Xarxa de Parcs Naturals

La Diputació de Barcelona ha obert convocatòria per a la concessió de subvencions per a l’any 2015, per fomentar les activitats d’explotació forestal, empreses agrícoles i ramaderes i de serveis, millora d’habitatges i restauració del patrimoni arquitectònic i d’entitats culturals, així com d’aprofitament de biomassa per a la generació de calor, per a municipis de la Xarxa de Parcs Naturals.

Les bases reguladores d’aquesta convocatòria es van publicar al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) del 13 de gener, on es fixen els criteris i el procediment i tramitació de les sol·licituds, així com el cobrament i justificació de les subvencions. La data límit de presentació de sol·licituds és el 28 de febrer.

D’acord amb la convocatòria, la finalitat d’aquestes subvencions és el foment d’activitats incloses en les línies d’ajut d’explotacions forestals, explotacions agrícoles-ramaderes, empreses de serveis, millora d’habitatges i la restauració del patrimoni arquitectònic i les activitats de caràcter cívic i cultural, a desenvolupar en municipis inclosos en l’àmbit dels territoris dels espais protegits del Montseny, Montnegre-Corredor, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Garraf, Olèrdola i Montesquiu.

Així mateix, es destina una línia per finançar instal·lacions d’aprofitament de biomassa per a la generació de calor en els àmbits dels mateixos parcs així com els inclosos en els espais naturals protegits de les Guilleries-Savassona, Serralada de Marina, Serralada Litoral, Foix i Serra de Collserola.

Pel que fa a la línia adreçada a les entitats culturals, en el cas exclusiu del Montseny, l’àmbit de vigència s’amplia a tot el declarat reserva de la Biosfera dins la província de Barcelona.

El període de realització de les activitats o projectes subvencionats és des de l’1 de gener de 2014 fins al 30 de juny de 2015, excepte per a les activitats de les entitats culturals, que hauran d’executar-se entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2014.

Les sol·licituds per formar part en la convocatòria es podran presentar els dies feiners als Registres oficials de la Diputació de Barcelona, així com les previstes per la Llei de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques.

Notícia originalDiputació de Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.