VIII Jornada CREAF-SCB-ICHN Boscos Singulars: una riquesa del nostre territori

Avui en dia, gràcies a eines com els inventaris forestals nacionals o al IEFC, tenim una visió general de l’estat dels nostres boscos. Aquesta informació és fonamental per una bona  planificació i gestió forestal.  Tanmateix, ens manquen dades que permetin comparar l’estat actual amb un model de bosc de referència i així poder establir nous objectius de gestió.

Aquesta inquietud és la que va dur a la Generalitat de Catalunya a impulsar un nou inventari específic sobre boscos, que pel seu caràcter singular, es podrien considerar els millors boscos de Catalunya.

L’entitat coordinadora de l’inventari va ser el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) i el resultat de la iniciativa ha estat el que avui coneixem com l’Inventari de Boscos Singulars de Catalunya. Un catàleg de referència dels millors boscos a escala comarcal i de país, considerant els valors de conservació, socials, millora del coneixement i producció, bo i atenent als diversos usos que se’n fan.

Aquest inventari, elaborat mitjançant la implicació de tots els sectors involucrats, haurà de ser un referent per a gestors del bosc i haurà de poder replantejar les estratègies de manteniment i millora dels nostres espais forestals.

Ara, des del CREAF, la Societat Catalana de Biologia (SCB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) proposem una discussió i reflexió oberta per contrastar els punts de vista d’investigadors, tècnics i administracions amb competències en la planificació i la gestió del territori sobre aquesta mena de boscos tan escassos i especials.

On?

Sala Prat de la Riba, Institut d’Estudis Catalans C/del Carme 47 Barcelona

Quan?

15 de novembre de 2011

9,30h a 17,00h

Organitza

Societat Catalana de Biologia

CREAF

ICHN

L’assistència a la jornada

és lliure i gratuïta

Es prega confirmació d’assistència a a.ramon@creaf.uab.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.